גז"ד לנאשמים בפרשת סחיטת דמי חסות באיומים ואלימות מבעלי עסקים בהר הקפיצה בנצרת
|
ת"פ בית המשפט המחוזי נצרת |
52254-06-12,30885-09-12
30.5.2013 |
|
בפני : אשר קולה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד עמוס דניאלי |
: 1. איאד מוסטפא א-סעיפאן 2. מאהר מוסטפא א-סעיפאן 3. רביע שריף 4. איאד מוסטפא א-סעיפאן 5. מאהר מוסטפא א-סעיפאן עו"ד באסל פלאח עו"ד ניזאר עבוד |
| גזר דין | |
1. לאחר שתי ישיבות הוכחות, בהן העידו 11 עדי תביעה ובמסגרת הליך גישור שצלח, הגיעו הצדדים ביום 19.03.13 להסדר טיעון לפיו, "הנאשמים יבקשו לחזור מכפירתם בכתב האישום. יוגש כתב אישום מתוקן. הנאשמים יודו בעובדות כתב האישום המתוקן ויורשעו בעבירות אשר מיוחסות להם בכתב האישום המתוקן. באשר לעונש, התביעה תטען במסגרת המתחם הראוי כפי שעלה בהליך הגישור". (להלן: "הסדר הטיעון").
2. על סמך הודאתם ובמסגרת הסדר הטיעון, הורשעו שלושת הנאשמים בעבירות אשר יוחסו להם בתיק העיקרי, בתיק ההדחה (להלן: " תיק ההדחה") ובשני תיקים מצורפים של בית משפט השלום בנצרת המיוחסים לנאשם 3 והכל כפי שיפורט להלן:
3. התיק העיקרי, ת"פ 52254-06-12 (להלן: " התיק העיקרי") מונה 5 אישומים:
האישום הראשון, "גן התעשייה" -מיוחס לנאשמים 1 ו-3 בלבד, האישום השני, "מלון גולדן קראון", מיוחס לנאשמים 1 ו-2 בלבד ואילו האישומים השלישי, "הקבלנים סלים ובאסל לחאם", הרביעי "הקבלנים לוינשטיין ורייכנברג" והחמישי, "עבירות נגד שוטרים וסוהרים" מיוחסים לנאשם 3 בלבד.
התיק העיקרי אוחד עם תיק ההדחה, ת"פ 30885-09-12 והוא מיוחס לנאשמים 1 ו- 2 בלבד.
הנאשם 3 ביקש להודות ולצרף שני תיקים נוספים של בית משפט השלום בנצרת( להלן: " התיקים המצורפים"):ת"פ 10651-09-11 ו- ת"פ 46347-05-12.
עובדות התיק העיקרי
4. עובדות כתב האישום המתוקן נפרשות כאמור על פני חמישה אישומים, ואתארן בקצרה באספקלריה של כל נאשם.
הנאשמים 1 ו-2 הם אחים. הנאשם 3 , על פי כתב האישום הוא עושה דברו של הנאשם 1.
משפחתם המורחבת של הנאשמים 1 ו-2 מתגוררת בעיר בנצרת, במתחם המצוי בבעלותה הפרטית של המשפחה, למרגלות הר הקפיצה בנצרת (להלן: " ההר").
5. במהלך התקופה הרלוונטית לכתב האישום, פעלו על ההר ובסביבתו עסקים שונים וביניהם מלון "גולדן קראון" (להלן:" המלון"). עובר להגשת כתב האישום, החליטו רשויות המדינה לפתח את אזור ההר במטרה להביא קידמה, תעסוקה ורווחה כלכלית וחברתית לתושבי העיר נצרת. במסגרת זו, החכיר מינהל מקרקעי ישראל (להלן: " המינהל") מגרש שבבעלותו על ההר, לחברה בבעלות התעשיין סטף ורטהיימר, לצורך בניית גן טכנולוגי ובו מבנה תעשיה חדיש לטובת תעשיות ההיי-טק, המיועד לספק תעסוקה לעובדים רבים מן האזור ולקדם את רווחתה הכלכלית של העיר נצרת. כן החכיר המינהל שטחים נוספים על ההר, לאחר הליכי מכרז כדין, לקבלנים פרטיים, לצורך בניית עשרות יחידות דיור בסמוך לגן התעשייה ולמלון.
6. על אף שלמשפחת הנאשמים, אין ולא הייתה מעולם, כל זכות זיקה או, טענה לזכות בשטחי המינהל ואין ולא הייתה להם מעולם חברת שמירה, ניצלו הנאשמים את מגוריהם למרגלות ההר ושליטתם בדרכי הגישה אליו, לגבות מבעלי עסקים ורכוש בהר תשלום, כנגד מתן "רשות" לאותם בעלי עסקים ורכוש לנהל את עסקיהם בשקט ובבטחה.
7. כתב האישום המתוקן, המשתרע על פני 30 עמודים, מגולל שורת מעשי סחיטה, איומים ואלימות, שהפעילו הנאשמים כלפי בעלי עסקים שונים בהר הקפיצה בנצרת, תוך פגיעה קשה בעסקיהם ובאינטרס הציבורי והכל כמפורט בכתב האישום המתוקן.
נאשם 1
8. בקליפת אגוז יאמר, כי לנאשם 1 מיוחסת מסכת של סחיטה באיומים, אשר הפעיל במשך כשנה וחצי כלפי חברת "אורתם סהר" (להלן: " אורתם"), אשר ביקשה לבנות עבור היזם סטף ורטהיימר גן תעשייה בהר הקפיצה בנצרת. תחילתה של אותה מסכת של סחיטה באיומים בכך שהנאשם מנע, באמצעות איומים אלו כניסתה של חברת שמירה, בשם "הדסק הישראלי", אשר מראש נשכרה על ידי אורתם לצורך ביצוע השמירה באתר. לאחר מכן גרם הנאשם, אם בעצמו ואם באמצעות אחרים, לנזק לרכושה של אורתם, ולרכושם של קבלני המשנה מטעמה, עד שאלה, נאלצו, מפעם לפעם, להפסיק את העבודה באתר. מעשי הסחיטה והאיומים נמשכו גם כלפי חברת אבטחה "פיקטיבית", אשר הוקמה על ידי משטרת ישראל, ואשר איישו אותה שוטרים מוסווים. במסגרת זו איים הנאשם על אותם שוטרים מוסווים.
עוד מיוחסת לנאשם 1, כך באישום השני, מסכת של סחיטה ואיומים כלפי מנהלי ועובדי מלון "גולדן-קראון" (להלן: " המלון") בהר.
אישום זה תחילתו, ב"בקשת" הנאשם 2, כי יועסק במלון בתפקיד של שומר, ועל כך להלן.
הנאשם 1, אשר ראה, כי המלון משלם לנאשם 2, שכר עבור שמירה, וזאת למעשה כדמי חסות, ומבלי שהנאשם 2 יעבוד בפועל; פנה אף הוא בדרישה דומה להנהלת המלון ודרש כי ישולם לו שכר חודשי, וזאת ללא שיעבוד בפועל. דרישותיו אלו של נאשם 1, לוו בצעקות ובאיומים.
הן בגין האישום הראשון והן בגין האישום השני, מיוחסת לנאשם 1, גם עבירה של ביצוע פעולה ברכוש אסור, תוך שבאישום הראשון קיבל לידיו את כספי הסחיטה באמצעות חברת השמירה, האחים מור ביטחון בע"מ, ואילו באישום השני, דרש כי הצ'יקים שקיבל יימשכו על שמו של אחיו, תאיר מוסטפא.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|